Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
Taupyti ar imti paskolą kelionei? Trys atvejai, kai paskolą galima pateisinti.
Naujienos

Taupyti ar imti paskolą kelionei? Trys atvejai, kai paskolą galima pateisinti.

Supratote, kad nebegalite išspręsti įsisenėjusių problemų? Darbo rezultatai suprastėjo, o gyvenimas tapo toks monotoniškas, kad skubiai reikia naujos patirties, kuri įskeltų naujos kibirkšties?

Kartais tereikia ištrūkti, išvažiuoti ar išskristi, net ir trumpam. Lėktuvo bilietų pirkimas, šuolis į kitą kultūrą ir klimatą gali padėti atsikratyti streso. Kardinaliai pakeista aplinka taip pat padeda atsiriboti nuo daugelio rūpesčių. Tačiau kartais problemai išspręsti pakanka pasivaikščiojimo paplūdimyje ar miške.

 

Kur gauti pinigų kelionei į užsienį – pradėti taupyti jau šiandien, ar tai tik pretekstas imti paskolą?

Atidarykite atskirą sąskaitą – taupykite kelionėms

Kiekviena kelionė kainuoja: nesvarbu, ar tai lėktuvas, laivas ar automobilis – be transporto priemonės negalėsite pasiekti kelionės tikslo. Be to, kitoje šalyje turėsite susirasti nakvynę ir maitinimo įstaigą. Žinoma, visada galite rasti biudžetinių sprendimų, tačiau atostogaudami turite nepamiršti netikėtumų ir neplanuotų išlaidų.

Geriausias būdas ramiai keliauti – tai taupyti pinigus. Verta atidaryti kelionių ir atostogų sąskaitą, į kurią kas mėnesį galėtumėte pervesti nedidelę dalį savo pajamų. Taip turėsite pinigų „pagalvę“ kelionėms. Net jei negalite suplanuoti visos kelionės iš karto, bus malonu žinoti, kad bent dalis pinigų poilsiui jau surinkta.

Specialioje sąskaitoje sukauptus pinigus naudokite tik kelionėms. Į šią sąskaitą stenkitės reguliariai pervesti x sumą arba y % savo pajamų, kai tik gaunate atlyginimą, arba į šią sąskaitą perveskite visus pinigus, likusius nuo atlyginimo. Turint tokią taupomąją sąskaitą, sumažės stresas dėl kelionėms išleidžiamų pinigų.

Kada imti paskolą kelionei?

Kadangi kelionė yra savanoriškas pasirinkimas, o ne būtinybė, rekomenduojame bent dalį kelionės išlaidų padengti sukauptomis santaupomis.

Nepatartina imti paskolos kelionei, jei jau turite kitą didelę paskolą arba jei vėliau galite susidurti su finansiniais sunkumais. Tačiau, žinoma, pasitaiko ir tokių situacijų, kai jums tiesiog būtina paskola kelionei, kad galėtumėte atsigauti ir sumažinti susikaupusį stresą.

#1 Paskutinė galimybė, galinti išgelbėti jus nuo rutinos ir depresijos

Jei manote, kad atostogos padės jums išbristi iš depresijos, imti paskolą kelionei daugiau nei verta. Psichologai teigia, kad aplinkos ir detalių pakeitimas stresą patiriantį žmogų veikia tik teigiamai.

Būna atvejų, kai vos per porą valandų gyvenimas apvirsta 180 laipsnių kampu. Pirmoji mintis, šovusi į galvą, kai norisi bent kuriam laikui pasislėpti nuo problemų – išvažiuoti! Tokioje situacijoje paskolos ėmimas yra daugiau nei pateisinamas.

Svarbu: imdami bet kokią paskolą, nepamirškite, kad tai finansinis įsipareigojimas. Būtinai palyginkite skirtingų bankų sąlygas ir pasirinkite geriausią pasiūlymą.

Būdami kitoje šalyje venkite suvenyrų parduotuvių ir brangių restoranų. Susitelkite į tai, kad jums tiesiog reikėjo pakeisti aplinką ir skirti laiko sau.

#2 Atostogas planuokite iš anksto ir mokėkite už jas dalimis, pavyzdžiui, pirkite kelionę išsimokėtinai

Paskolą kelionei taip pat galite imti iš anksto suplanavę atostogas. Tokiu atveju paskola gali būti naudojama kelionės įmokų dalims padengti.

Naudodami paskolą, galite užsisakyti bilietus rudens kelionei arba apgyvendinimą visai šeimai. Taip galėsite kaupti pinigus savo sąskaitoje ir grąžinti paskolą dar prieš atostogų pradžią.

Be to, paėmę paskolą, galite iš anksto nusipirkti bilietus kitoms atostogoms ir tuo pat metu pradėti taupyti naujam poilsiui.

#3 Neplanuotos išlaidos atostogų metu

Net ir sklandžiausios atostogos gali apkarsti dėl netikėtų ir neplanuotų išlaidų: pasimetęs bagažas, dingę dokumentai ar nelaimingi atsitikimai – visa tai kainuoja. Tokiu atveju vartojimo paskola yra visiškai pateisinamas sprendimas, padėsiantis jums išsisukti iš sunkios situacijos.

Atvykę ilsėtis turite likti budrūs! Nelaimingi atsitikimai nutinka tada, kai mažiausiai jų tikimės. Patariame prieš kelionę įsitikinti, ar turite draudimą. Visi žinome, kad draudimas tik padeda įveikti pasekmes, o ne užkirsti kelią problemoms. Tačiau turėdami draudimą bent jau galite būti tikri, kad nelaimingo atsitikimo atveju, draudimo bendrovė atlygins išlaidas.

Jei taip atsitiko, iš klientų nereikalaujame kvitų, įrodančių išlaidas. Manome, kad jūs geriausiai žinote, kam imate paskolą – pamesto lagamino turiniui atkurti ar naujiems lėktuvo bilietams įsigyti.

Kelionės jau seniai ne prabangos prekė, o paskola kelionei netgi labai atsiperka!

Planuokite atostogas iš anksto ir taupykite kelionėms. Jei turite paskolą, rekomenduojame kuo greičiau ją grąžinti ir pradėti taupyti atostogoms, t. y. kas mėnesį sukaupti tam tikrą sumą.

Ne kiekvienam pavyksta sutaupyti, todėl smspinigai.lt sukūrė paprastą ir greitą vartojimo paskolos gavimo būdą. Paėmus paskolą, bus paprasta „pagauti“ pačius pigiausius bilietus!

CHAT – konsultacija
Sveiki! Kuo mes galime Jums padėti?