Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
Ką turėtumėte žinoti apie įmokų atostogas?
Naujienos

Ką turėtumėte žinoti apie įmokų atostogas?

Įmokų atidėjimo laikotarpiu galite pasinaudoti tuomet, kai matote, kad šiuo metu mokėti kredito įmokas jums pernelyg sunku. Būtinai atidžiai perskaitykite įmokų atostogų sąlygas. Išsamiau apie tai skaitykite Smspinigai.lt tinklaraštyje.

 

Ką turėtumėte žinoti apie įmokų atostogas?

Įmokų atostogos arba atidėjimo laikotarpis – tai susitarimas su kreditoriumi tam tikrą laikotarpį nemokėti pagrindinės kredito įmokos, o tik palūkanas.

 

Imdami kreditą žmonės kartais pervertina savo galimybes ir tikisi, kad jį grąžinti nebus taip sudėtinga. Tačiau nė vienas iš mūsų nėra apdraustas nuo nenumatytų situacijų, kai tenka rinktis ir susidėlioti prioritetus. Jei atsidūrėte sudėtingoje situacijoje, turėtumėte nebijoti kreiptis į kredito bendrovę ir paprašyti patarimo. Dauguma bendrovių linkę palaikyti savo klientus ir tikrai pasiūlys susitarti dėl įmokų atostogų.

 

Įmokų atostogų turėtumėte prašyti iš karto, kai tik supratote, kad gali kilti mokėjimo sunkumų, o ne tada, kai šie sunkumai jau bus realūs.

Todėl prieš pasirašant kredito sutartį verta susipažinti ir su įmokų atostogų galimybėmis, jei jų prireiktų.

 

Kokios dažniausios priežastys, dėl kurių galima pasinaudoti įmokų atostogomis?

 

Turėtumėte gerai pagalvoti, ar verta pasinaudoti atidėjimo laikotarpiu, nes pasibaigus atostogoms kredito grąžinimo terminas prasitęsia. Vis dėlto tam tikrais atvejais (pavyzdžiui, nedarbas, priverstinės atostogos, pajamų praradimas, liga, šeimos pagausėjimas), įmokų atostogos gali būti vienintelė išeitis iš sunkios padėties. 

 

Tai aiškiai matėme per Covid-19 sukeltą krizę, kai atleidimai tapo neišvengiami naujoje ekonominėje situacijoje. Darbo užmokesčio mažinimas, kolektyvinis etatų mažinimas ir ilgesnis nedarbingumo laikotarpis buvo pagrindinės priežastys, dėl kurių buvo prašoma įmokų atostogų.

 

Kuo skiriasi įmokų laikotarpio pratęsimas ir įmokų atostogos?

 

Kaip matyti iš pavadinimo, skirtumas iš esmės yra tas, kad įmokų laikotarpio pratęsimas – tai įmokos mokėjimo atidėjimas vienam mėnesiui, o įmokų atostogos – tai įmokų mokėjimo atidėjimas daugiau nei vienam mėnesiui. Dalinių įmokų atostogų atveju turėsite sumokėti nustatytus kredito mokesčius, nurodytus smspinigai.lt savitarnos skyriuje.

Visiškos įmokų atostogos reiškia, kad šiuo laikotarpiu Jums nereikia mokėti įmokų, o tik kredito palūkanas. Abiem atvejais pasibaigus įmokų atostogoms, bus atnaujintas ankstesnis mokėjimo grafikas.

 

Smspinigai.lt siūlo palankias įmokų atostogų sąlygas

 

Smspinigai.lt savo klientams siūlo lanksčias kreditų grąžinimo sąlygas. Jei turite sunkumų dėl mokėjimų, galite pratęsti kredito grąžinimo laikotarpį ir vis tiek mokėti tik einamąją palūkanų normą. Smspinigai.lt savitarnoje taip pat galite užsisakyti įmokų atostogas iki 6 mėnesių. Sužinokite apie įmokų atostogų sąlygas mūsų interneto svetainėje arba skambinkite telefonu 8 527 40040.

CHAT – konsultacija
Sveiki! Kuo mes galime Jums padėti?