Kredito atostogos iki 6 mėn. Kredito palūkanos nesikeičia!
7 patarimai, kaip suplanuoti taupias atostogas
Naujienos

7 patarimai, kaip suplanuoti taupias atostogas

Kaip sutaupyti skrydžiams, apgyvendinimui ir maistui?

Dažnai susimąstome apie atostogas, bet tikrai nenorime joms išleisti daug pinigų. Ilgiau paieškoję, be abejo rasite pigių skrydžių ir nebrangių viešbučių, tačiau kaip tai protingai suderinti ir ženkliai sutaupyti?

Šiame straipsnyje rasite rekomendacijų, kaip suplanuoti nebrangias atostogas ir pailsėti neskriaudžiant savo piniginės.

 

Kaip teisingai pasirinkti tinkamiausią atostogų laiką ir vietą

Verta pagalvoti, kaip norite praleisti atostogas. Galbūt svajojate ilsėtis gražiame namelyje prie jūros ir niekur nekeliauti arba, priešingai, įgyvendinti savo seną svajonę – kopti į kalnus. O galbūt svajojate nusifotografuoti prie viduramžių pilies ir papietauti „Michelin“ restorane. Kuo tiksliau apibūdinsite savo idealias atostogas, tuo lengviau bus pasirinkti konkrečią vietą.

O jei tiesiog norite atostogauti nesirinkdami konkrečios šalies, šiais laikais taip pat yra patogių oro linijų paieškos platformų – Google TravelMomondo, Booking.com, Kiwi, Wizzair arba Ryanair. Šiose platformose siūlomi pigesni skrydžiai, priklausomai nuo pasirinkto laikotarpio ar mėnesio.

Tačiau jei planuojate vykti į konkrečią vietą, pasidalysime keliais naudingais patarimais, padėsiančiais sutaupyti.

Rinkdamiesi atostogų datas venkite sezono įkarščio

Verta išsiaiškinti, kada jūsų pasirinktoje atostogų šalyje numatomas sezono įkarštis, ir planuoti kelionę prieš arba po jo. Pavyzdžiui, neverta planuoti poilsinės kelionės į Ispaniją rugpjūtį, kai atostogauja vietiniai gyventojai, paplūdimiai pilni žmonių, o viešbučių kainos gerokai išaugusios. O štai rugsėjį Kosta del Sol ir Balearų salose vis dar šilta, tačiau poilsiautojų gerokai mažiau ir kainos tikrai nesikandžioja.

Rinkdamiesi atostogų vietą venkite turistinių vietovių

Alanija vietoj Fetijos Turkijoje, Lionas vietoj Paryžiaus Prancūzijoje, Sozopolis vietoj Albenos Bulgarijoje, Bruklinas vietoj Manhatano Niujorke – rinkitės mažiau populiarias atostogų vietas. Gerai žinomas miestas, kurortas, paplūdimys ar rajonas gali pasirodyti nė kiek ne geresnis nei kaimyninis miestas, bet tikrai brangesnis.
Tačiau jei norisi aplankyti brangesnes vietas, siūlome vykti į vienos dienos kelionę arba nakvynės ieškoti ne miesto centre, kur visada brangiau, o miesto pakraštyje.

Rinkdamiesi atostogų datas venkite šventinio laikotarpio

Per šventes lėktuvo bilietai visada bus brangesni. Jei norite nebrangių atostogų ir renkatės pažinti miestą savo tempu, neskubėdami paskui gidą ir nenešami minios, įsitikinkite, kad tai ne Venecija ar Rio de Žaneiras karnavalo įkarštyje. Paprastai didžiųjų festivalių metu viešbučiuose nebūna laisvų kambarių, o tie, kurie dar liko, bus gerokai brangesni.
Kelionės per Kalėdas ir Naujuosius metus taip pat labai brangios.

 

Kiek pinigų reikia skirti kelionei

Planuodami savo biudžetą atsižvelkite ir į skrydžio kainą, ir į išlaidas pačioje šalyje. Skristi į Europą daug pigiau nei į Pietryčių Aziją, Indiją ar Nepalą, tačiau apgyvendinimas, maistas ir vietinės kelionės tikrai bus daug kartų brangesnės nei Azijoje.


Kuo ilgesnė kelionė, tuo mažiau atostogų kainos sudaro bendra lėktuvo bilietų kaina. Taigi, planuodami dviejų – trijų savaičių kelionę, daugiau dėmesio skirkite tam, kiek išleisite šalies viduje. Trumpesnių kelionių atveju biudžeto planavimą pradėkite nuo lėktuvo bilietų kainos.


Pavyzdžiui, skristi į Indiją savaitgaliui yra nepagrįstai brangu. Tačiau viešėdami Indijoje, per keletą savaičių išleisite perpus mažiau nei, pavyzdžiui, Vokietijoje.

Kaip sužinoti, kiek kainuoja atostogos įvairiose šalyse

Patogią atostogų išlaidų skaičiuoklę rasite čia – Budgetyourtrip.com. Tai anglakalbių portalas. Paieškoje galima nurodyti reikiamą šalį ir visada verta pasirinkti pageidaujamą valiutą bei kelionės stilių – vidutinį ar prabangų. Be to, tai puikus būdas naršyti forumuose ir perskaityti patyrusių žmonių atsiliepimus.

 

Pasiruoškite! Sužinokite atostogų kainą neiškėlę kojos iš namų

Kad sumažintumėte netikėtų išlaidų galimybę, prieš išvykdami kruopščiai pasiruoškite kelionei. Sužinokite, kiek kainuoja taksi iš oro uosto į jūsų pasirinktą viešbutį, ar yra nemokamas pervežimas, ir kaip patogiau bei greičiau ten nuvykti – autobusu ar metro.

Patikrinkite, ar muziejuose, kuriuos norite aplankyti, yra nemokamų lankymo dienų, ir ieškokite turistų lankomų vietų žemėlapių, kuriems taikoma nuolaida. Pavyzdžiui, kiekvieno mėnesio pirmąjį sekmadienį į Luvrą galima patekti nemokamai, o su „Jerusalem City Pass“ nuolaidų kortele galėsite nemažai sutaupyti lankydamiesi žinomose Izraelio vietose.

 

Jei nenorite rūpesčių dėl pinigų, „Smspinigai.lt“ siūlo sprendimą

Atraskite pasaulį ir mėgaukitės jo įvairove! Smspinigai.lt siūlo vartojimo kreditus nuo 100 iki 15000 eurų, dėl kurių patogu kreiptis internetu. Atsakymą gausite per minutę.

Smspinigai.lt  vartojimo kreditai padės sumokėti už keliones, apgyvendinimą, skrydžius ir kitas su kelionėmis Lietuvoje ir užsienyje susijusias išlaidas. Dar prieš pateikdami paraišką paskolai gauti, galite pasinaudoti kreditų skaičiuokle ir sužinoti mėnesio įmokos dydį.

CHAT – konsultacija
Sveiki! Kuo mes galime Jums padėti?